AKTUALNO

AERO-VIDEO SNEMANJE
27.08.2012

Aero-video platforma


Aero posnetki požarov in pogorišč na obmocju Kraškega roba, Osilnice ob Kolpi in Svete Gore pri Novi Gorici v avgustu 2012.


Video posnetek si lahko ogledate tukaj.


Naše prednosti pri AERO-VIDEO snemanju:


- majhno podjetje, kratek odzivni čas, prilagodljivost,...

- letala z odličnim vidnim in snemalnim kotom,

- dinamični posnetki iz zraka, ki pritegnejo gledalca,

- možnost snemanja mikro in makro lokacij,

- snemanje zgodbe določenega dogodka.

AERO-VIDEO SNEMANJE
21.07.2012

Podjetje Aerovizija d.o.o. letalska fotografija nudi poleg vertikalnega ali panoramskega aerosnemanja tudi AERO-VIDEO SNEMANJE. Z inovativnim pristopom ustvarjamo kratka, promocijska sporočila ali daljše filme v najvišji kvaliteti. Snemanje poteka iz stabilizirane platforme, pritrjene na letalu ali v rokah.


Klikne tukaj za ogled filma AERO-VIDEO SNEMANJE.

NA VOLJO JE NOV PROSPEKT
03.07.2012

Prospekt si lahko ogledate na spletnih straneh podjetja Aerovizija d.o.o., ali pa prenesete spodnjo datoteko.

Prospekt Aerovizija d.o.o. © snemi PDF (5,19 MB)


Prospekt


Dodatne informacije: domen.grauf@telemach.net

PRENOVLJENA OPERA IN BALET LJUBLJANA IZ ZRAKA
30.06.2012

Opera Ljubljana


SNG Opera in balet Ljubljana je po prenovi in dograditvi dobila novo podobo, ki smo jo zajeli tudi z letalsko fotografijo. Izjavo naročnika si preberite tukaj.

PANORAMSKA AEROFOTOGRAFIJA
23.06.2012

Panoramska aerofotografija omogoča pogled na pokrajino ali objekte iz povsem različnih zornih kotov. Panoramsko aerofotografijo izvaja fotograf iz roke z uporabo različnih kamer in objektivov, saj le tako lahko izbere primerni izrez in zorni kot. Snema skozi odprto okno, včasih pa tudi brez vrat na letalu. Panoramska aero-fotografija je ekskluziven dokument, ki s časom, ko se vse spreminja, pridobiva na vrednosti.


Soncna elektrarna v Beli krajini


GreenLight WorldFlight
03.05.2012

19. aprila 2012 smo zakljucili se en uspesen polet okrog sveta z nasim letalom pipistrel Virus-SW914. Preleteno je bilo kar 91 003 km preko vseh celin, vseh oceanov, Mt.Everesta, Aconcague.... z najmanjso porabo goriva do sedaj. To je bil najbolj "zelen" oblet sveta v letalski zgodovini.


Posneto je kar 30 000 aero fotografij, ki bodo kmalu na ogled na predavanjih, razstavah in knjigah.


PIPISTREL VIRUS-SW914 BO KMALU V ZRAKU
17.10.2011

Po neverjetnem uspehu podjetja Pipistrel na ameriškem tekmovanju za najbolj ekonomično letalo na svetu, ki je bilo sponzorirano s strani NASA in GOOGLE, (pobrali so prvo nagrado 1,4 mio USD) so se dela na nasem novem Virusu-SW914, ki bo modificiran za extremno dolge polete in snemanje iz zraka, močno pospešila.

Tudi priprave na nov polet okrog sveta GreenLight WorldFlight so v polnem teku. Takšen polet je logistično zelo zapleten, zato nikakor ne zmanjka vedno novih problemov. Preletna dovoljenja, dostava goriva na odročne predele sveta, vse je povezano s financami, ki jih nikoli ni dovolj. IŠČEMO NOVE SPONZORJE!!!

Letošnje leto je za naše podjetje Aerovizija zelo uspešno. Pridobili smo številne nove naročnike, zato smo prepričani, da sledimo pravo pot okolju prijaznega snemanja iz zraka.MT constant speed propeller          Place for Geoniss installation         


Intercooler for Rotax turbo engine          Fucka finalising engine installation


DOKUMENTARNI FILM "ALPE IZ ZRAKA"
15.06.2011

TV produkcija firma Vidicom http://www.vidicom-tv.com iz Hamburga pripravlja dokumentarec v 10 nadaljevanjih z naslovom "Alpe iz zraka" za francosko-nemško TV ARTE, nemsko ZDF, RAI Bolzano in se nekaj drugih. Film bo kombinacija zračnih posnetkov, narejenih s Cineflex helikoptersko kamero ter posnetkov pomembnih protagonistov projektov v alpskem prostoru.

En del bo posvečen tudi našemu projektu "Alpe - kot jih vidijo ptice" , zato je v ta namen pretekli teden potekalo enodnevno snemanje na letališču v Slovenskih Konjicah, čez nekaj dni pa smo se dobili še s helikoptersko ekipo v Lescah, kjer so posneli letenje s Sinusom iz zraka nad Bledom in okolico. Načrtovan polet okrog Triglava je zaradi slabega vremena odpadel.


  

 

Knjižna nagrada na ITB 2011 za monografijo "Alpe"
28.03.2011

Knjiga Alpe-kot jih vidijo ptice je znova prejela pomembno mednarodno nagrado.


Po nagradi v okviru filmskega in knjižnega festivala Banff v Kanadi ter nagrade v okviru slovenskega knjižnega sejma v Cankrajevem domu v Ljubljani, je sedaj prejela še priznanje za najboljšo knjigo v kategorije "Reise-Bildband" v okviru največjeta turističnega sejma na svetu ITB Berlin.
 
Utemeljitev žirije:
„Wunderbare Fotos! Auch in Zeiten allgegenwärtiger Bilderfluten nimmt man sich für dieses Buch gerne die Zeit zum Blättern. Ein wuchtiges Werk, für das nicht nur Alpen-Fans einen Ehrenplatz im Buchregal schaffen sollten.“
 
http://www.delius-klasing.de/news/ITB+BuchAward+2011+f%C3%BCr+Bildband+%22Die+Alpen%22.39327.htmlDie Alpen 
V PRIČAKOVANJU NOVEGA LETALA
15.02.2011

Leto 2011 bo pestro. Dosedanje delo nas je pripeljalo do točke, ko moramo razmišljati naprej. Obstoječe letalo postaja "pretesno", dodatna oprema pa bi zahtevala precejšnje modifikacije. Razmišljali smo o večjem, dvomotornem letalu, vendar je prevladal duh omejenega razvoja. Pri Pipistrelu smo naročili novo ultralahko letalo VirusSW, ki bo ustrezno modificirano za eventualno vgradnjo skenerja ter žiroskopskega gimbla za video in termovizijsko snemanje. Ostajamo torej pri zelo lahkih letalih, ki minimalno obremenjujejo okolje z izpušnimi plini ter hrupom, omogočajo pa vgradnjo najnovejše tehnologije za izdelavo profesionalnih produktov. Pripravljamo tudi nov projekt GreenLight WorldFlight, ki bo demonstriral okolju prijazen način letenja v odročnih predelih sveta in pokazal nevidne obrazne svetovnih voda.


  

  


   1    2    3    4    5    6    7   8