AKTUALNO

PRIZNANJE STANKA BLOUDKA
12.02.2013

PLAKETA STANKA BLOUDKA


Na 48. podelitvi Bloudkovih priznanj so danes, 12. februarja podelili Bloudkova priznanja, najvišja državna priznanja na področju športa v Republiki Sloveniji.


Bloudkovo plaketo za pomemben mednarodni dosežek v športu je prejel tudi Matevž Lenarčič.


Bloudkova priznanja se podeljujejo za delo in dosežke na področju športa. Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj vsako leto podeli največ tri Bloudkove nagrade in deset Bloudkovih plaket. Prejemniki Bloudkovih priznanj  so lahko posamezniki, športne ekipe ali organizacije.


Seznam letošnjih Bloudkovih nagrajencev z obrazložitvami (1,81 MB )

OKROG EDINEGA SVETA
04.02.2013

OKROG EDINEGA SVETA


Knjiga, v kateri je Matež Lenarčič dokumentiral svoj prvi polet okoli sveta,  je bila deležna velike pozornosti tudi v Rusiji in bila prevedena v ruski jezik.


Potopis Okrog edinega sveta je opis ekstremne pustolovščine in hkrati opis potovanja vase.

Na vznemirljivi poti, ki ga je vodila preko Rusije, Sibirije, Kanade, Grenlandije in Islandije nazaj domov, okuša prvinski stik s čudovito pokrajino, spoznava domačine ter razmišlja o svobodi in odgovornosti ljudi do Zemlje.


Fotomonografija Okrog edinega sveta s komentarji  je bila do sedaj izdana v slovenskem in angleškem, po novem pa jo najdete tudi v ruskem jeziku.


Na spodnji povezavi najdete zanimiv prispevek ob predstavitvi knjige na slovenskem veleposlaništvu v Moskvi.

http://tvslo.si/predvajaj/matevz-lenarcic-v-moskvi/ava2.157424993/

(Vir: RTV SLO MMC 1.2.2013)

Vesele praznike in srečno novo leto!
22.12.2012

Spoštovani partnerji in sodelavci!

Želimo se vam zahvaliti za sodelovanje v letu 2012. Upamo, da bomo nadaljevali s sodelovanjem pri novih projektih tudi v letu 2013.


Vse najlepše v prihajajočem letu.


Aerovizija


Srečno novo leto!

NOMINIRANEC ZA DELOVO OSEBNOST LETA: Matevž Lenarčič
09.12.2012
 
Štirinajsto leto zapored uredništvo Dela decembra izbira osebnosti, ki so s svojim delom in osebnostjo najbolj zaznamovale iztekajoče se leto. Iščejo ljudi, ki so nam v navdih in ki spreminjajo svet na bolje.

Med desetimi nominiranci po izboru uredništva je tudi Matevž Lenarčič.
 
Pilot, ki je z ultralahkim letalom od januarja do aprila obletel svet in dokazal, da je sprememba miselnosti v smeri majhno-lahko-zeleno mogoča in nujna.
 
Najprej bo v tiskani in spletni izdaji predstavljen portret nominiranca, potem pa vas vabimo k spletnemu glasovanju. Začelo se bo 14. decembra.
 
 


Do - 20% poust v mesecu DECEMBRU in JANUARJU
02.12.2012

Za vas smo pripravili prav posebno ponudbo do - 20% popusta na VSE naše storitve in produkte!


VERTIKALNA AEROFOTOGRAFIJA      
MOZAIKI       
DOF - Digitalni Ortofoto      
DMV / DMR - Digitalni Model Višin / Digitalni Model Reliefa       
3D - Tri Dimenzionalni prikaz


PANORAMSKA AEROFOTOGRAFIJA


AERO-TERMOGRAFIJA


AERO-VIDEO SNEMANJE


Izkoristite enkratno priložnost in zahtevajte ugodno ponudbo, ki velja samo za naročila preko spleta!


email: info@lenarcic.net


Kliknite TUKAJ in si poglejte podrobnosti ponudbe.


Želimo vam prijeten začetek prazničnih dni in čudovit december!
Aerovizija d.o.o.

ZEMLJEVID ONESNAŽENOSTI
11.11.2012

Saje


Pred sedmimi meseci je fotograf in biolog Matevž Lenarčič obletel svet z lahkim letalom. Med pilotiranjem in fotografiranjem za nstajajočo knjigo o vodah  je Lenarčič zbiral podatke o koncentraciji črnega ogljika in saj v atmosferi. Njegovo 290-kilogramsko letalo ima lažji Aethalometer od običajnega, oblikoval ga je znanstvenik Dr. Griša Močnik iz podjetja Aerosol d.o.o. iz Ljubljane, ki meri optično absorpcijo ozračja in ga pretvori v grobo oceno koncentracije saj.

Ryan Spackman je znanstvenik iz Nacionalne administracije za oceane in atmosfero v mestu Boulder, v Koloradu, ki je uporabljal veliko bolj občutljive inštrumente za zbiranje podatkov o črnem ogljiku, nameščene na letala Gulf Stream  – toda takšni leti so zelo dragi za znanstvenike. Malo zasebno letalo lahko pomaga izpolniti vrzeli pri zbiranju podatkov, še posebej na nizkih višinah v bližini urbanih območjih, kjer je koncentracija saj zelo visoka, da  Aethalometer zagotovi dovolj dobre podatke . Spackman pravi : »Prvih nekaj kilometrov (nad tlemi) je najbolj zanimivih.«

Vir:  sciencemag.org, 15. Marec 2012


Odkrivanje in merjenje saj v zraku, je eden izmed najlažjih načinov preprečevanje globalnega segrevanja.
Na spletni strani Popular Science, si lahko preberete članek, ki ga je napisal Lucas Laursen in je bil objavljen 26.10.2012

ALPE IZ ZRAKA
04.11.2012

Alpe iz zraka


Tematika :   Narava -Na voljo od : 2012
Režija :   Klaus SteindlProducent : Vidicom Media
Ko-producent :   VIDICOM, ARTE, SWR, PLANET POLANDTeritorij : Worldwide
Format :   HDTrajanje : V originalu 52'

Z uporabo Cineflex tehnike zračnih posnetkov si lahko ogledate sodoben prikaz življenja v Alpah z osupljivo podobo narave v Sloveniji, Nemčiji, Avstriji, Švici in Italiji.


V prvem izmed 10 filmov nas pot pelje iz Triglavskega narodnega parka čez gore Nock in jezero Woerthersee na grad Riegersburg. Slovenski pilot in fotograf Matevž Lenarčič je velikokrat letel čez Alpe z ultra-lahkim letalom in posnel več kot 100.000 aerofotografij za projekt Alpe-kot jih vidijo ptice www.panalp.net

.

NAD MODRIM PLANETOM
30.10.2012

Kmetijstvo v puščavi v bližini mesta Sabha v Libiji


Besedilo: Matevž Lenarčič
Fotografije: Matevž Lenarčič


Polet okrog sveta z ultralahkim letalom pomeni pravo odkritje, vstop v novo razsežnost. Tako nizko nad površino, da se vidita nagubanost in sestava zemeljske skorje, tako počasi, da se opazijo podrobnosti, in dovolj hitro, da se vse skupaj staplja v celoto.


http://www.worldgreenflight.com/


GreenLight WorldFlight, trimesečna letalska avantura, je bila izziv za pilota in ekipo, proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel ter znanstvenike, ki sodelujejo pri raziskovanju onesnaženosti zemeljskega ozračja. 91.000 kilometrov v enem zamahu, prek vseh oceanov, vseh celin, prek Aconcague in Mount Everesta ter stotine naravnih parkov.


Z veseljem vam sporočamo, da je članek objavljen v National Geographic Slovenija prejel t. i. »best edit«, ki ga Darren Smith, urednik za oblikovanje in fotografijo, zadolžen za lokalne izdaje, podeljuje najboljšim lokalnim zgodbam, pripravljenim v skladu s standardi National Geographica.


http://www.nationalgeographic.si/index.php?t=reportaze&id=403

PRENOVA SHEME SMUČIŠČ NA ROGLI
17.09.2012

Sestavljena panorama


V podjetju UNITUR Hotels & Resorts na Rogli so se odločili za prenovo  informacijske sheme smučišč. Ker je fotografija iz zraka idealna osnova za nadaljnjo oblikovanje, smo v Aeroviziji posneli sestavljeno panoramsko aerofotografijo.


Izjavo naročnika si preberite tukaj.

AERO-VIDEO
06.09.2012

Aero-video CELJE


V zgodnjih jutranjih urah, meseca avgusta, smo posneli kratek promocijski aero-video mesta Celje.


Posnetek si lahko ogledate v vsebinah AERO-VIDEO SNEMANJE.


   1    2    3    4    5    6   7    8