AKTUALNO

PRODAMO instrument NESIS
08.02.2014

Prodamo inštrument Nesis


Prodamo rabljen letalski elektronski inštrument NESIS po zelo ugodni ceni!

Cena: PRODANO!

 • 8.0" diagonala zaslona,
 • merilec hitrosti in višine,
 • indikator vertikalne hitrosti,
 • AHRS,
 • HSI,
 • sistem za spremljanje motorja (EMS),
 • premikajoča karta,
 • sistem za planiranje poletov,
 • in še veliko več.

Prav tako podpira ortofoto način za samodejni popravek kota in proženje kamere - GEONIS sistem.

USPEŠNO V LETU 2014
29.12.2013

Srecno 2014


Spoštovani!


Zahvaljujem se vam za sodelovanje in se veselimo novih projektov v letu 2014!


AerovizijaAerovizija in Aeroklik na Planet Siol.net
26.11.2013

KO JE PISARNA HANGAR, PROIZVODNJA PA LETALSKA KABINA


Preberite si članek na spletni strani Planet Siol.net o podjetju Aerovizija in o naši novi spletni aplikaciji za naročanje snemanja iz zraka.

Aeroklik je inovativna aplikacija za naročanje snemanja iz zraka, ki deluje po sistemu "povej naprej in si znižaj ceno storitve"!

Za ogled aplikacije in naročilo kliknite na: link na AEROKLIK


AeroKlik

DO OKOLJA PRIJAZNO SNEMANJE IZ ZRAKA
18.11.2013

Snemanje iz zraka z uporabo ultralahkih letal je ob sodobni tehnologiji učinkovito in do okolja prijaznejše. V prihodnosti bo po mnenju poznavalcev doživelo razcvet.


Več si lahko preberete v strokovnem članku s klikom na spodnjo sliko.


Časnik Finance 18.11.2013

VERTIKALNO AEROSNEMANJE
31.10.2013

Ortofoto


Moderna lahka letala danes ponujajo 3 glavne tehnične značilnosti, ki jih spremenijo v odlične platforme za potrebe aero-snemanja.

So iz kompozitnih materialov, zato imajo odlične aerodinamične površine, ki proizvajajo manj upora.


Oblikovana so s pomočjo najnovejših 3D metod modeliranja, kar v praksi pomeni, večjo varnost pri letenju.


Dosegajo zelo nizke hitrosti, kjer je upravljanje še vedno učinkovito " 65 km/h", kar omogoča varno aero-snemanje na nižjih višinah in pri nizjih hitrostih.

KAMNIŠKE IN SAVINJSKE ALPE
29.09.2013

Kamniške in Savinjske Alpe


V osrčju Kamniško Savinjskih Alp, smo vam s pomočjo nove žiroskopsko stabilizirane platforme posneli čudovite panorame slovenskega gorskega sveta.


Druge posnetek si lahko ogledate v vsebinah AERO-VIDEO SNEMANJE.

POŽARNA OGROŽENOST NARAVNEGA OKOLJA
15.08.2013

Velik Rogatec


Po državi se zaradi suhega, toplega in vetrovnega vremena povečuje požarna ogroženost naravnega okolja.


Z aero termografskimi posnetki lahko odkrijemo:

- center in razsežnost požara

- mesta kjer še vedno tli in jih drugače ni možno locirati

- pomoč gasilcem na zemlji z natančno lokacijo širjenja požara


Z odličnim znanjem, ki ga premoremo ter vrhunsko opremo na področju aero-fotografije in aero-snemanja smo sposobni zagotoviti vrhunske fotografije in video posnetke iz zraka, ki ključno pripomorejo k hitrejšim in kakovostnejšim nadzorom in izvajanju ukrepov pristojnih inšpekcijskih služb.


Druge posnetek si lahko ogledate v vsebinah AERO-VIDEO SNEMANJE.

SVET, KOT TI JE VŠEČ, S PODNEBJEM, KOT TI JE VŠEČ
15.07.2013

Projekt merjenja koncentracij črnega ogljika v ozračju na letu okoli sveta, ki ga je Matevž Lenarčič opravil v času od januarja do aprila 2012, smo prijavili na razpis Generalnega direktorata za podnebno politiko pri Evropski komisiji. Svet, kot ti je všeč, s podnebjem, kot ti je všeč je naslov kampanje, s katero Evropska komisija opozarja na nujnost podnebnih ukrepov in nizkoogljičnega gospodarstva ter poskuša spodbuditi ustvarjalne in inovativne ljudi v Evropski uniji, da svoje nizkoogljične pobude postavijo na preskus in v navdih drugim.


Ker smo mnenja, da so Matevževi projekti res vzpodbuda in navdih ne samo na področju podnebnih ukrepov, ampak za boljše življenje na sploh, vas vabimo, da preko povezave http://world-you-like.europa.eu/sl/uspesne-resitve/pregled-projektov/green-light-world-flight-measurements-of-concentration-and-distribution-ob-black-carbon/  še vi oddate svoj glas.

ONESNAŽENA ATMOSFERA
13.04.2013

Za več informacij s klikom na sliko


V podjetju Aerovizija d.o.o. smo se prijavili na EU natečaj z naslovom "Osvojite Izziv, za Svet, ki si ga Želite"

Projekt GreenLight WorldFlight 2012 in GreenLight WorldFlight North Pole 2013 je za nas idealna priložnost, da pokažemo Evropi kako uspešno je lahko majhno - lahko - zeleno pri merjenju koncentracij črnega ogljika v atmosferi.

 

Predstavitev natečaja najdete na spodnji povezavi

http://world-you-like.europa.eu/sl/uspesne-resitve/predstavitev-natecaja/

 

V sodelovanju s podjetjem Aerosol d.o.o. in njihovim znanjem smo letali posebej modificirali za zbiranje pomembnih znanstvenih podatkov v ozračju. Na letalu pritrjena naprava meri koncentracijo aerosolov – črnih saj v ozračju, s katero je mogoče pridobiti pomembne podatke, ki bodo v prihodnje zagotovo pripomogli k razumevanju toplogrednega učinka.


Koncentracije črnega ogljika so zelo heterogene: blizu virov so višje, daleč stran pa zelo nizke, razlika je nekaj velikostnih redov (velikostni red je območje, kjer se spodnja in zgornja meja razlikujeta za faktor 10). Merjenje takega razpona koncentracij črnega ogljika z istim merilcem je precejšen izziv. Tako merjenje omogočajo merilci črnega ogljika – Aethalometri, ki jih proizvajajo v podjetju Aerosol d.o.o Inštrument, ki je montiran v letalu Pipistrel Virus SW, je prototip, ki sicer temelji na uveljavljeni metodi merjenja, vendar omogoča meritve pri zelo različnih pogojih: od meritev visokih koncentracij pri tleh do meritev zelo nizkih koncentracij visoko nad oceani. Koncentracije črnega ogljika, ki jih je izmeril Matevž med poletom okoli sveta leta 2012, do sedaj potrjujejo naša pričakovanja. Nad Sredozemskim morjem (pri zelo močnih vetrovih), nad Atlantikom in Karibi so bile koncentracije nizke. Nad obalami Afrike, ZDA in južne Amerike pa so bile koncentracije višje, ne samo zaradi bližine virov nad mesti in industrijskimi področji, pač pa tudi tam, kamor to onesnaženje odnesejo vetrovi. Koncentracije so z višino padale, padavine pa delce so sprale iz zraka. Zanimivo je, da se v relativno stabilnih vremenskih razmerah koncentracije črnega ogljika ne spreminjajo močno: na primer, med letom v Rio de Janiero in iz njega z dvodnevnim razmikom po približno isti poti so bile koncentracije zelo podobne. To pomeni, da se bo z zbranimi podatki, uporabljenimi v modelih podnebnih sprememb, dalo napovedati regionalne vplive črnega ogljka na podnebje, vreme in poljedelstvo.


Vir: dr. Griša Močnik 2012

TERMOGRAFSKI, ENERGETSKI PREGLEDI
25.02.2013
AERO-TERMOGRAFIJA

Uporabnost IR kamere nameščene na letalu je izjemna:

 • snemanje mest je hitro, enostavno in stroškovno ugodno
 • možnost izdelave orto-rektificiranih termografskih zemljevidov
 • termografska analiza streh, sten objektov
 • ugotavljanje napak na sončnih elektrarnah
 • odkrivanje napak na vročevodih daljinskega ogrevanja
 • odkrivanje gozdnih požarov in nadzor,...

Za več iformacij kliknite na spodnjo povezavo.


AERO-TERMOGRAFIJA


   1    2    3    4    5   6    7    8