AKTUALNO

DOKUMENTARNI FILM "ALPE IZ ZRAKA"
15.06.2011

TV produkcija firma Vidicom http://www.vidicom-tv.com iz Hamburga pripravlja dokumentarec v 10 nadaljevanjih z naslovom "Alpe iz zraka" za francosko-nemško TV ARTE, nemsko ZDF, RAI Bolzano in se nekaj drugih. Film bo kombinacija zračnih posnetkov, narejenih s Cineflex helikoptersko kamero ter posnetkov pomembnih protagonistov projektov v alpskem prostoru.

En del bo posvečen tudi našemu projektu "Alpe - kot jih vidijo ptice" , zato je v ta namen pretekli teden potekalo enodnevno snemanje na letališču v Slovenskih Konjicah, čez nekaj dni pa smo se dobili še s helikoptersko ekipo v Lescah, kjer so posneli letenje s Sinusom iz zraka nad Bledom in okolico. Načrtovan polet okrog Triglava je zaradi slabega vremena odpadel.


  

 

Knjižna nagrada na ITB 2011 za monografijo "Alpe"
28.03.2011

Knjiga Alpe-kot jih vidijo ptice je znova prejela pomembno mednarodno nagrado.


Po nagradi v okviru filmskega in knjižnega festivala Banff v Kanadi ter nagrade v okviru slovenskega knjižnega sejma v Cankrajevem domu v Ljubljani, je sedaj prejela še priznanje za najboljšo knjigo v kategorije "Reise-Bildband" v okviru največjeta turističnega sejma na svetu ITB Berlin.
 
Utemeljitev žirije:
„Wunderbare Fotos! Auch in Zeiten allgegenwärtiger Bilderfluten nimmt man sich für dieses Buch gerne die Zeit zum Blättern. Ein wuchtiges Werk, für das nicht nur Alpen-Fans einen Ehrenplatz im Buchregal schaffen sollten.“
 
http://www.delius-klasing.de/news/ITB+BuchAward+2011+f%C3%BCr+Bildband+%22Die+Alpen%22.39327.htmlDie Alpen 
V PRIČAKOVANJU NOVEGA LETALA
15.02.2011

Leto 2011 bo pestro. Dosedanje delo nas je pripeljalo do točke, ko moramo razmišljati naprej. Obstoječe letalo postaja "pretesno", dodatna oprema pa bi zahtevala precejšnje modifikacije. Razmišljali smo o večjem, dvomotornem letalu, vendar je prevladal duh omejenega razvoja. Pri Pipistrelu smo naročili novo ultralahko letalo VirusSW, ki bo ustrezno modificirano za eventualno vgradnjo skenerja ter žiroskopskega gimbla za video in termovizijsko snemanje. Ostajamo torej pri zelo lahkih letalih, ki minimalno obremenjujejo okolje z izpušnimi plini ter hrupom, omogočajo pa vgradnjo najnovejše tehnologije za izdelavo profesionalnih produktov. Pripravljamo tudi nov projekt GreenLight WorldFlight, ki bo demonstriral okolju prijazen način letenja v odročnih predelih sveta in pokazal nevidne obrazne svetovnih voda.


  

  

SREČNO
01.01.2011

V novem letu vam želimo novega pogleda na svet in življenje, iskanja drugačnih zornih kotov ter veselja in zadovoljstva brez razloga. Življenje namreč ni to kar vidimo, temveč predvsem to kar ne vidimo. Skupaj na poti skozi vesolje.


   1    2    3    4    5    6    7