AKTUALNO

DALJINSKO ZAZNAVANJE STANJA VEGETACIJE S HIPERSPEKTRALNO KAMERO IZ LETALA
08.04.2019

Daljinsko zaznavanje je postopek pridobivanja informacij o objektu, območju ali pojavu na daljavo z analizo podatkov pridobljenih s pomočjo naprav, ki s tem objektom, območjem ali dogodkom niso v neposrednem stiku.


Daljinsko zaznavanje temelji na absorpciji, odboju in prepustnosti svetlobe na opazovani površini. Uporabimo ga za posredno pridobivanje informacij o opazovanem površju. S posebnimi kamerami posnamemo fotografije odboja različnih svetlobnih valovanj, s katerimi na koncu pridobimo celovito sliko površja. Slike so lahko preproste, posnete v valovnem pasu, kot jih ima navadna rdeča-zelena-modra kamera (RGB) (slika 1) ali pa bolj kompleksne, posnete s snemalniki z večjo svetlobno ločljivostjo oziroma z multispektralnimi in hiperspektralnimi kamerami (slika 2,3).


 NIR posnetek z Nikon kamero     Posneteto s hiperspektralno kamero    Posneteto s hiperspektralno kamero 
 Slika 1    Slika 2    Slika 3 

Te kamere delujejo v osnovi kot navaden fotoaparat. Leča usmeri svetlobo na svetlobni detektor, ki je lahko film ali svetlobno tipalo pri digitalnem fotoaparatu. 


Pri multispektralnem snemanju ima kamera vgrajeno prizmo, ki žarek razdeli v njegove svetlobne komponente in te zadenejo svetlobni detektor. V kameri je uporabljenih več detektorjev, ki ujamejo tisto valovno dolžino, na katero so najbolj občutljivi. Drugi tip kamer je zasnovan kot mreža več posamičnih kamer, kjer je vsaka kamera specializirana za zaznavanje določenega pasu valovnih dolžin. 


Hiperspektralno snemanje pa lahko zajame več kot 200 zelo ozkih pasov valovnih dolžin. Te kamere pogosto imenujemo slikovni spektrometri. Pri tem za vsako rastersko celico na sliki pridobimo informacijo o spektru svetlobe, ki ga površje oddaja. 


S hiperspektralnim snemanjem ustvarimo veliko količino podatkov, kar je lahko problematično z vidika prenosa le-teh, npr. od satelita do Zemlje. Zato hiperspektralne meritve velikokrat izvajamo iz letal in jih kasneje obdelamo. 


V podjetju Aerovizija d.o.o. v sodelovanju s Kmetijskim inštitutom Slovenije izvajamo daljinjsko zaznavanje stanja vegetacije. Hiperspektralni system, ki ga uporabljamo tvorita dve kameri. Prva kamera (VNIR) beleži odboj svetlobe v območju med 400-980 nm, medtem ko z drugo kamero (SWIR) beležimo odboj v bližnje in kratkovalovnem infra rdečem območju, med 950-2500 nm. Povprečna spektralna ločljivost kamer je 5 nm, kar omogoča, da lahko kasneje s slikovno analizo določamo posamezne elemente opazovanja in tudi njihova stanja. Prostorska ločljivost je pogojena z višino in hitrostjo snemanja. V našem primeru lahko v običajnih pogojih snemanja zagotavljamo ločljivost manjšo od 0,5 m. 

Že tretje leto zapored dosegamo mednarodni standard bonitetne odličnosti
01.03.2019

Podjetje Aerovizija d.o.o. je na podlagi odličnega poslovanja že tretje leto zapored prejelo certifikat bonitetne odličnosti.


AAA Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov in ponosni smo, da smo se s trdim, poštenim in kakovostnim delom ponovno uvrstili med najboljša in najbolj zanesljiva podjetja v Sloveniji. Že tretje leto zapored dosegamo mednarodni standard bonitetne odličnosti in se s tem uvrščamo v zlati razred bonitetne odličnosti.


Bonitetna odličnost AAA

LOKALNI, REGIONALNI IN GLOBALNI VIRI ONESNAŽENJA ZRAKA
12.01.2019

Strokovni posvet


Problem onesnaženja s črnim ogljikom je bistveno večji, kot smo pripravljeni prizanti. Industrijska obremenjenost okolja je manjši del problema in lažje rešljiv kot splošni promet in individualno ogrevanje, saj so rešitve povezane s spremembo miselnosti in načina življenja vseh nas. Sladkor in sol dajeta hrani dober okus, a vendar ubijata. Onesnažen zrak ustvarja čudovite sončne zahode, a vendar ubija.
5. februarja 2019 ob 9.00 bo na to temo znanstveno-strokovni posvet na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

ŽELIMO VAM VELIKO USPEŠNIH IN ZADOVOLJNIH PRISTANKOV V LETU 2019
21.12.2018

SREČNO V LETU 2019

WT9 Dynamic LSA - najtišji zrakoplov v svoji kategoriji
11.12.2018

Letalo WT9 Dynamic LSA bo kmalu certificirano tudi za vleko jadralnih letal. Je hitro, zmogljivo in ekonomično CS-LSA letalo. Hitrost, ki jo doseže letalo v konfiguraciji končnega prileta za pristajanje omogoča pilotom in letalskim šolam, da lahko letalo uporabljajo za šolanje tudi na najbolj prometnih letališčih. Letalo WT9 Dynamic LSA se lahko uporablja tako za osnovno kot tudi za napredno šolanje. 


Cena letala: 154.999,00 EUR brez DDV

Če slika ni vidna, klikni na povezavo: Oglas


WT9 Dynamic LSA

Zaposlitev - Komercialist/ka na področju aerosnemanja, kartografije, meritev onesnaženja
06.09.2018
Samostojni komercialist na področju aerosnemanja, kartografije, meritev onesnaženja

Opis delovnega mesta:
Za krepitev ekipe pri iskanju poslov iščemo novega sodelavca, poslovnega partnerja z življenjsko energijo in dobrimi komunikacijskimi sposobnostmi ter osnovnim znanjem s področja aerosnemanja in kartografije. Delo je dinamično, prilagojeno osebnemu življenjskemu stilu, pomembni so rezultati namesto delovnega časa.


Iščemo:
Prednosti za delo oz. sodelovanje imajo tisti, ki že imajo določene izkušnje iz geodezije, termografije, aerosnemanja so se v svojem preteklem ali sedanjem delu že srečali s produkti aerofotografije in razumejo tehniko v smislu predstavitve produktov in storitev fotografiranja, ki se izvajajo iz zraka za naše kupce. 


Od kandidata si želimo:
•    izkušnje in smisel na področju dela z ljudmi,
•    izkušnje s področja prodaje produktov in storitev, ki se lahko izvajajo iz zraka
•    poznavanje MS Office,
•    znanje angleškega jezika in hrvaškega oz. srbskega jezika,
•    urejenost in samozavesten nastop ter lasten prevoz.


Ponujamo:
Delo v podjetju Aerovizija d.o.o. je sistemsko urejeno, vendar s poudarkom na svobodi osebne kreativnosti in odprtosti pri sodelovanju. Do vseh, s katerimi sodelujemo smo lojalni, korektni in  visoko cenimo ter dodatno nagrajujemo uspešnost sodelavcev.


- Zaposlitev je za nedoločen čas s 6 mesečnim poizkusnim rokom,
- možnosti dodatnih izobraževanj, 
- delo v zanimivem okolju tesno povezanim z letalstvom
- stimulativno plačilo za vaše delo in nagrajevanje glede na dosežene rezultate.


Prijave sprejemamo samo v elektronski obliki na naslov domen@aerovizija.com.  


Veselimo se srečanja z vami. 


V Slovenijo smo pripeljali novo ultralahko motormo letalo WT 9 Dynamic nove generacije GX
06.06.2018

Ponosni smo, da je kupec izjemno zadovoljen in je letalo izpolnilo vsa pičakovanja stranke. 


Ultralahko dvo-sedežno motorno letalo WT 9 Dynamic je zelo priljubljeno. Izdelano je iz steklenih in karbonskih vlaken, opremljeno s preizkušenim letalskim motorjem proizvajalca Rotax. V zadnjem šasu je vse več zanimanja pri kupcih tudi za Rotax 912 iS motor, ki je stabilen in varčen. Do danes je bilo izdelanih že več kot 650 letal proizvajalca Aerospool iz Slovaške. Množično jih po vsem svetu uporabljajo za šprtno in rekreativno letenje, šolanje pilotov ter vleko jadralnih letal.


Podjetje Aerovizija d.o.o. je uradni partner proizvajalca letal Aerospool v Sloveniji, na Hrvaškem, Srbiji in v Makedoniji.


WT 9 Dynamic GX     WT 9 Dynamic GX
   
WT 9 Dynamic GX WT 9 Dynamic GX
Prodamo Grarmin aera 795 Atlantic - PRODANO
26.02.2018
 • zaslon na dotik
 • 3D navigacija z MFD in EFB
 • naprava je robustna in namensko oblikovana za letalske potrebe z vgrajenim GPS sprejemnikom in 7-paličnim zaslonom, ki je na sončni svetlobi odlično berljiv
 • naprava je preko povezave Connext® združljiva z drugimi Garmin napravami npr G3X,…
 • enostavna uporaba s štirimi osnovnimi tipkami na dotik: NAZAJ, MENU, DIRECT-TO in HITRA NAVIGACIJA do pogosto uporabljenih funkcij
 • teža: 748 g

Značilnosti:

 • “moving map”
 • Garminov patentiran prikaz pilotskih instrumentov
 • HSI (na osnovi GPS podatkov)
 • način prikazovanja IFR kart
 • kompatibilen za informacije o prometu (TIS)
 • zvočno opozorilo za teren
 • ločljivost terena standardna “Smart Airspace Feature (prikazuje in opozarja na teren in ovire)
 • samodejni zapisovalnik letov
 • ima ločen serijski in USB vmesnik

Cena naprave: PRODANO


Podrobne tehnične informacije najdete na povezavi spodaj:

http://static.garmin.com/pumac/190-01194-00_F.pdf


aera 795 aera 795 aera 795


Podjetje AEROVIZIJA d.o.o. z boniteto odličnosti AAA v letu 2017
29.01.2018

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih.


Zaupanje in verodostojnost sta danes redki lastnosti, zato smo veseli, da se lahko pohvalimo z oceno AAA, ki spada v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji in to povemo vsem svojim poslovnim partnerjem, s katerimi že ali pa v prihodnje še bomo sodelovali.


Ker naši kazalci kažejo dobro smo prepričani, da bomo bonitetno odličnost ohranili tudi v naslednjem letu.


Bonitetna odličnost AAA Aerovizija d.o.o.

Želimo vam uspešno leto.
27.12.2017

Spoštovani poslovni partnerji!


Radi bi se vam zahvalili za sodelovanje in podporo v letu 2017.

Z vašo pomočjo smo postali še boljši in uspešnejši.


Aerovizija je in ostaja majhno podjetje. Zvesto sledimo našim načelom, da smo okolju prijazno podjetje. Kakovost naših storitev dosegamo s pomočjo novih tehnologij na področju letalstva, optike, digitalnih zapisov in detekcije v ozračju.


V letu 2017 smo posneli več kot 35.000 hektarjev površin in preko 33.500 vertikalnih fotografij v RGB in IR spektru. Sodelovali smo pri projektu ICARUS in ACTRIS.


Matevž Lenarčič, direktor podjetja Aerovizija, je v okviru projekta GreenLight WorldFlight 2020 v letu 2017 uspešno opravil merjenje črnega ogljika čez Mediteran do alpskih ledenikov.


Poleg aerofotografije in aerosnemanja je Aerovizija generalni zastopnik za prodajo letal, ki jih izdeluje podjetje Aerospool na Slovaškem. Leto zaključujemo z uspešno prodajo ultralahkega motornega letala WT9 Dynamic.


Aerovizija 


Želimo vam uspešno leto.


   1   2    3    4    5    6    7